Gietende Honing

VOEDINGSADVIES

Aline Piqueur

  • Algemene dietetiek

  • Gezonde voeding

  • Kinderen en jongeren met overgewicht/obesitas

  • Laag fodmap-dieet

  • BINNENKORT: eetstoornissen

 
DSC04405.jpg

ALINE PIQUEUR

DIËTIST

Ik ben Aline Piqueur en ben in februari 2020 afgestudeerd als diëtist en voedingsdeskundige aan de Odisee Hogeschool. 
Ik ben altijd al gefascineerd geweest over de rol die voeding speelt op onze gezondheid. 

Na mijn opleiding aan de Odisee hogeschool te Gent en mijn eindstages bij AZ Sint-Lucas en Stad Gent heb ik heel wat kennis en ervaring opgedaan om jou op een wetenschappelijk verantwoorde manier te helpen met al je voedingsgerelateerde klachten.

Ik heb al heel wat bijscholingen gevolgd en ga dit ook blijven doen in de toekomst. Zo zorg ik ervoor dat mijn kennis up-to-date blijft en ik het meest recente, wetenschappelijke voedingsadvies kan aanbieden. Een overzicht van al mijn gevolgde bijscholingen kan je onderaan deze pagina terug vinden.

Elke consultatie die ik doe is anders en er wordt ook steeds op maat gewerkt. Zo zal het ook haalbaar zijn om het gegeven voedingsadvies op te volgen. Bij mij ga je geen kant-en-klaar dieet vinden met een voedingsschema.

Als erkende dietist ben ik ook aangesloten bij het RIZIV wat ervoor zorgt dat je bij mij voor bepaalde behandelingen terugbetalingen kan krijgen.

Ik woon in Belsele, maar mijn praktijk (Treat To QR) bevindt zich in Sinaai (Sint-Niklaas). Daar werk ik samen met een topteam van verschillende disciplines.